logo
logo

Premières in Springhaver Vanaf donderdag 23 mei

i am the river, the river is me (petr lom)

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen

 

I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap, het is een call for action. Hoe inheemse wijsheid urgenter dan ooit is geworden nu we de klimaatcrisis van onze planeet het hoofd moeten bieden.

LEES MEER

 

De nieuwe filmweek (do t/m wo) staat wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Weekly Preview Every Tuesday (with English subtitles) in Springhaver at 9.30 PM and elke woensdag om 14.00u in LHC

Watch every Tuesday in Springhaver or every Wednesday in LHC a preview of one of our most anticipated upcoming movies which will later be released in LHC, Springhaver or Slachtstraat

 

The preview in Springhaver is always spoken in English or with English subtitles. The preview in LHC is always with Dutch subtitles.

read more

logo

Language No Problem in Springhaver Foreign language films with English subtitles

At Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles, at our Language No Problem (LNP) screenings. We always select a film we feel is a must-see for everyone.

 

Now showing: The Mother of All Lies (with English subitltes), Radical (with English subtitles), Hypnosen (with English subtitles) and Four Daughters (with English subtitles). All films also screening with Dutch subtitles in LHC or Slachtstraat.

read more

logo

Cinemaatjes: Vos en Haas Redden het Bos Vanaf woensdag 24 april

In het bos gebeuren rare dingen. Uil is plotseling verdwenen, en uit het niets is er een groot meer verschenen. Vos en Haas zijn vastberaden om uit te zoeken wat er aan de hand is. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vriend Uil, ontmoeten ze een groep ondeugende ratte.

Lees meer

logo

LET OP: Omleiding op de Springweg

Vanwege werkzaamheden op de kruising Haverstraat-Springweg is Springhaver van januari t/m mei alleen vanuit de richting Mariaplaats te bereiken. Vertrek op tijd, de werkzaamheden zorgen voor vertraging. Wij adviseren u om uw bezoek van te voren te plannen.

 

Springhaver is ook te bereiken met de fiets en te voet via de Oudegracht ter hoogte van de lijnmarkt via de Strosteeg en via Geertebolwerk (Karel V/de Walsteeg).

 

KLIK HIER voor meer informatie over de werkzaamheden.


logo

Airco in de bioscoopzalen in Springhaver, LHC & Slachtstraat

Zin om aan de warmte te ontsnappen? Kom afkoelen in een van onze bioscoopzalen! Tijdens de warmste dagen van het jaar zijn de zalen van airco voorzien dus kan je lekker komen afkoelen. Heerlijk gekoelde drankjes mogen natuurlijk mee de zaal in.

Fancy escaping the heat? Come and cool off in one of our cinema rooms! During the hottest days of the year, the rooms are air-conditioned, so you can come and cool off. Delicious chilled drinks are of course allowed into the Cinema.


logo

Reserveren voor lunch of diner in Springhaver Cafe & Foyer

In Springhaver werken we met 100% biologisch vlees, eerlijke ingrediënten en fairtrade producten. Bij het samenstellen van onze menukaart ligt de focus op het seizoen en de bijbehorende producten. Wij werken zoveel mogelijk met ingrediënten uit de regio. Met een gevarieerd aanbod aan vegetarische en verantwoorde gerechten staan wij voor puur & smaakvol eten en drinken.

 

U kunt reserveren via de website (rechts onder) voor lunch of diner. Vragen, opmerkingen of speciale wensen kunt aangeven via de reserveringsmodule (rechtsonder).