Online reserveren
of bel: 030 231 37 89

Vanaf donderdag in Springhaver

In het noorden van Frankrijk krijgt een populaire, toegewijde verpleegkundige van een extreemrechtse partij de kans zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap. De campagne stelt haar wilskracht en haar privéleven zwaar op de proef. Een actueel en doordringend onderzoek naar hoe populisme ‘goede’ mensen langzaam maar zeker kan bezoedelen.

This Is Our Land, de Engelse titel van de film, is ook de slogan van de fictieve populistische partij RNP, gemodelleerd naar het Front National. Pauline Duhez is een wijkverpleegster en alleenstaande moeder die al jaren met grote zorg haar patiënten bezoekt. Ze zorgt voor haar zieke vader, een voormalig vakbondsman en nog steeds communist. De arts waar ze al jaren mee werkt, vraagt haar op een dag of ze zich kandidaat wil stellen voor de RNP.
Chez nous laat zien welke stemmen en sentimenten schuilgaan onder de vlag van het populisme en dat het denken in vijandbeelden in Frankrijk steeds gewoner wordt. Voor oude fascisten is het keurige voorkomen van de partij slechts een verandering van strategie, het doel is nog steeds een blank vaderland. Andere bewoners van de oude mijnbouwstreek rond Calais zagen de wereld te snel veranderen en voelen zich door de staat in de steek gelaten. Maar alle maatpakken en glimlachjes ten spijt: het geweld is nooit ver weg.

 

Reserveer nu >

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug