Springhaver = Queer

In Louis Hartlooper en Springhaver vertonen we twee keer per maand op maandag de beste queer films voor € 11 (incl. drankje na de film). Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Bijvoorbeeld de Kristallen Beer winnaar van 2018, Retablo van Alvaro Delgado Aparicio, of de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet. Let op: we draaien telkens twee maanden achter elkaar dezelfde film. Hierdoor krijgen bezoekers meerdere malen de kans om een film te bekijken.


 

Taxi zum Klo (1980) - Frank Ripploh

 

Klassieke gayfilm uit 1980 over Frank, een leraar in West-Berlijn die zich na werktijd uitleeft in anonieme seks. Op een dag ontmoet hij Bernd, in alles zijn tegenpool. Toch gaan de twee samenwonen. Maar hoe Bernd ook probeert het thuis gezellig te maken, Frank moet toch altijd weer de hort op.

maandag 9 september & maandag 7 oktober 19:00 in LHC | maandag 23 september & maandag 21 oktober 19:00 in Springhaver

Kaarten voor LHC Kaarten voor Spring

 

 


 

Eerder te zien geweest in Springhaver = Queer

 

Hard paint - Marcio Reolon

 

De film vertelt het verhaal van Pedro, een Braziliaanse jongen die als ‘NeonBoy’ zijn geld verdient met dansoptredens voor de webcam, waarbij hij zich sensueel insmeert met fluoriscerende body paint. Op een dag ziet hij ‘Boy25’ die hem online imiteert. Hij spreekt met hem af en deze ontmoeting verandert zijn leven. Hard Paint heeft verschillende prijzen gewonnen op internationale filmfestivals, zoals de Berlijnse Berlinale. Let op: alleen voor deze film geldt nog niet het eerste en derde maandag van de maand principe.

 

 

Sauvage - Camille Vidal-Naquet

 

De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Ondanks de risico's denkt hij niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden. Dan op een avond treft hij de Canadese zakenman Claude die gek op hem raakt. Er ontstaat een relatie en Claude wil zich liefdevol bekommeren om hem, maar is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

 

 

L'animale - Katharina Mückstein

 

De 17-jarige Mati en haar motorvrienden maken het iedereen lastig in hun plattelandsdorp, maar vooral Carla. Wanneer Sebastian, de leider van de club, verliefd wordt op Mati, maar zijzelf meer geïnteresseerd raakt in Carla, moet zij een keuze maken. Tegelijkertijd worden Mati's ouders geconfronteerd met een geheim wat tussen hen in staat en moet ook haar vader een keuze maken...

 

 

Retablo - Alvaro Delgado Aparicio

 

Segundo woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. Zijn vader is een gerespecteerd maker van altaarbeeldjes en Segundo is bij hem in de leer. Ze werken intensief samen en gaan ook op pad naar hun klanten om ze te verkopen. Als Segundo een geheime kant van zijn vader ontdekt stort zijn wereld in elkaar.

 Terug