De Beste Films van 10 jaar Cineville @ Springhaver

Cineville is 10 jaar en viert film! Op zondag 24 maart zie je daarom nog één keer de spraakmakendste, verdrietigste, grappigste en lekkerste films van de afgelopen 10 jaar terug op 't witte doek, gekozen door jullie. Op het programma in Springhaver staan: Moonlight, La Grande Bellezza, Spring Breakers, Black Swan, Jagten, Borgman, Call Me by Your Name, The Grand Budapest Hotel, The Red Turtle en Inception.

 


 

Call Me by Your Name - Luca Guadagnino

 

Call Me by Your Name is een sensueel verhaal over een eerste liefde, onder de broeierige Italiaanse zon. De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.

zondag 24 maart 11:15

Reserveer of koop hier

 

 

The Red Turtle - Michael Dudok de Wit

 

The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. De film volgt de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Genomineerd voor de Oscar voor de Beste Animatiefilm.

zondag 24 maart 11:30

Reserveer of koop hier

 

 

La Grande Bellezza - Paolo Sorrentino

 

La Grande Bellezza vertelt het verhaal van journalist Jep Gambardella (Toni Servillo) die zich al decennialang, al charmerend en verleidend, een weg baant door het weelderige nachtleven van Rome. Sinds het legendarische succes van zijn enige roman is hij een vaste figuur in de literaire en sociale kringen van de stad. Wanneer zijn vijfenzestigste verjaardag samenvalt met een schok uit het verleden, denkt Jep echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde verloren jeugd. Hierbij laat hij zijn snijdende humor los op zichzelf en zijn tijdgenoten en kijk hij voorbij de extravagante nachtclubs, feestjes en cafés om Rome in al haar glorie te vinden: een tijdloos landschap van absurde en prachtige schoonheid.

zondag 24 maart 13:30

Reserveer of koop hier

 

 

Borgman - Alex van Warmerdam

 

Borgman is een absurdistische thriller over de gelijknamige vreemdeling die aanbelt bij een modernistische villa. Zou hij in bad mogen? Een vreemde vraag, maar ja, is goed. Eenmaal binnen blijkt hij niet van plan weer weg te gaan. Geholpen door wat handlangers ontketent hij een reeks gebeurtenissen die steeds meer bizarre vormen aanneemt, waardoor langzaam maar zeker de zorgvuldig opgerichte façade van de bewoners van de villa afbrokkelt.

zondag 24 maart 14:15

Reserveer of koop hier

 

 

The Grand Budapest Hotel - Wes Anderson

 

The Grand Budapest Hotel volgt de avonturen van Gustave H, een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd hotel in de fictieve Republiek van Zubrowka tussen de twee wereldoorlogen, en Zero Moustafa (Tony Revolori), de lobby jongen die zijn vertrouweling wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

zondag 24 maart 16:30

Reserveer of koop hier

 

 

Jagten - Thomas Vinterberg

 

Jagten vertelt het verhaal van de teruggetrokken kleuterleraar Lucas die vecht voor de voogdij over zijn zoon. Wanneer hij door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

zondag 24 maart 16:45

Reserveer of koop hier

 

 

Moonlight - Barry Jenkins

 

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney.

zondag 24 maart 19:00

Reserveer of koop hier

 

 

Black Swan - Darren Aronofsky

 

Black Swan vertelt het verhaal van de toegewijde ballerina Nina Sayers (Natalie Portman) die danst bij het toonaangevende New York City Ballet. Choreograaf Thomas Leroy zoekt een ballerina die zowel de rol van witte zwaan als van zwarte zwaan kan vertolken in Tsjaikovski’s Het zwanenmeer. Nina lijkt hem geschikt als witte zwaan, maar is zij vilein genoeg voor het duistere deel? Onder invloed van haar ambitieuze moeder, haar tragische voorgangster en de aanwezigheid van rivale Lily (Mila Kunis) neemt de druk op Nina onmenselijke vormen aan. Oscarwinnende rol voor Natalie Portman.

zondag 24 maart 19:15

Reserveer of koop hier

 

 

Inception - Christopher Nolan

 

Inception is een psychologische sci-fi film van visionair filmmaker Christopher Nolan (Memento, Interstellar), over een dief die de macht bezit om de dromen van anderen te betreden. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) steelt hierbij geen objecten maar ideeën. Door zichzelf diep in het onderbewustzijn van zijn doelwit te projecteren, kan hij informatie verzamelen die zelfs de beste computerhackers niet kunnen vinden. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd tot een voortvluchtige gemaakt. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een 'laatste' taak aangeboden die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze erin zouden slagen dan zou het de perfecte misdaad zijn. Hun missie wordt echter gecompliceerd door de plotselinge verschijning van een kwaadwillende vijand die precies lijkt te weten wat ze van plan zijn.

zondag 24 maart 21:30

Reserveer of koop hier

 

 

Spring Breakers - Harmony Korine

 

Spring Breakers vertelt het verhaal van Brit (Ashley Benson), Candy (Vanessa Hudgens), Cotty (Rachel Korine) en Faith (Selena Gomez) die al sinds de basisschool beste vrienden zijn. Ze wonen samen in een saaie studentenflat en hebben honger naar avontuur. Om de sleur te doorbreken besluiten ze om helemaal los te gaan op een "spring break" vakantie. Het enige wat ze hiervoor moeten doen is genoeg geld bij elkaar sparen. Een toevallige ontmoeting met rapper "Alien" (James Franco) belooft de meisjes meer spanning en opwinding te bezorgen dan ze ooit konden hopen. Met de aanmoediging van hun nieuwe vriend vervagen al snel de grenzen van hoe ver de meisjes bereid zijn om te gaan voor hun ultieme en onvergetelijke spring break.

zondag 24 maart 21:45

Reserveer of koop hier

 

 

 Terug