Online reserveren
of bel: 030 231 37 89

Film Zomer Festival

 

Het jaarlijkse Film Zomer Festival vindt van 31 juli t/m 31 augustus plaats in het Louis Hartlooper Complex en Springhaver. Tijdens de zomermaanden brengen we op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag de tien best bezochte films van het afgelopen jaar nog eenmaal terug naar het grote doek. Als je een of meer van de topfilms van het afgelopen seizoen hebt gemist dan heb je tijdens het Film Zomer Festival de kans om het in te halen. Voor een filmkaartje betaal je slechts € 6 en voor een passe-partout waarmee je alle films kan zien € 50.

 

Elle

Paul Verhoeven ‘130

Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen. Winnaar van o.a. een Golden Globe voor Beste Buitenlandse film.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 31 juli 16:30 en dinsdag 1 augustus 21:30 | Reserveer hier >

Springhaver: woensdag 2 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Room

Lenny Abrahamson ‘118

Room vertelt het verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jongetje van vijf en zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Ma probeert haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter. Ma heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack, en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven. Winnaar o.a. Golden Globe en Oscar Beste Actrice.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 31 juli 21:30 en dinsdag 1 augustus 16:30 | Reserveer hier >

Springhaver: donderdag 3 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

The Red Turtle

Michael Dudok de Wit ‘80

The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. In de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Genomineerd voor de Oscar Beste Animatiefilm.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 7 augustus 16:30 en dinsdag 8 augustus 21:30 | Reserveer hier >

Springhaver: woensdag 9 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Captain Fantastic

Matt Ross ‘118

In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Matt Ross werd onderscheiden als Beste Regisseur tijdens het programma ‘Un Certain Regard’ op het Filmfestival van Cannes.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 7 augustus 21:30 en dinsdag 8 augustus 16:30 | Reserveer hier >

Springhaver: donderdag 10 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Hell or High Water

David MacKenzie ‘102

Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Film.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 14 augustus 16:30 en dinsdag 15 augustus 21:30 | Reserveer hier >

Springhaver: woensdag 16 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Toni Erdmann

Maren Ade ‘162

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann. Winnaar van maar liefst vijf prijzen bij de European Film Awards.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 14 augustus 21:30 en dinsdag 15 augustus 16:30 | Reserveer hier >

Springhaver: donderdag 17 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Arrival

Denis Villeneuve ‘116

Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico’s waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 21 augustus 16:30 en dinsdag 22 augustus 21:30 | Reserveer hier >

Springhaver: woensdag 23 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Nocturnal Animals

Tom Ford ‘116

In deze thriller speelt Amy Adams Susan, een kunsthandelaar uit Los Angeles, die een luxueus maar onbevredigend leven leidt. Op een dag ontvangt Susan een boek genaamd ‘Nocturnal Animals’, geschreven door haar ex-man Edward (Jake Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Het boek is aan haar opgedragen. Nocturnal Animals is genomineerd voor negen BAFTA Awards.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 21 augustus 21:30 en dinsdag 22 augustus 16:30 | Reserveer hier >

Springhaver: donderdag 24 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

La La Land

Damien Chazelle ‘128

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood, jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) van een eigen jazzclub. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Winnaar van o.a. zes Oscars, zeven Golden Globes en vijf BAFTA’s.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 28 augustus 16:30 en dinsdag 29 augustus 21:30 | Reserveer hier >

Springhaver: woensdag 30 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

Moonlight

Barry Jenkins ‘110

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney. Winnaar van de Oscar voor Beste Film.

 

Waar en wanneer?

Louis Hartlooper Complex: maandag 28 augustus 21:30 en dinsdag 29 augustus 16:30 | Reserveer hier >

Springhaver: donderdag 31 augustus 19:00 | Reserveer hier >

 

 

 Terug