logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: Diego Maradona

Omschrijving

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige voetballer Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste overwinning ooit en hij werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

 

Deze documentaire vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal, schetst de film een uniek portret van deze man, rebel en held. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire Senna, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor Amy, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.


Regie Asif Kapadia
Cast Diego Maradona (Zichzelf)
Genre Documentaire
Land United Kingdom (UK)
Release 27 jul 2020
Productiejaar 2018
Speelduur 130 minuten
Gesproken taal Engels,Italiaans,Spaans
Ondertitelde taal Engels
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 27 jul 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Briljant gemonteerde docu over de gespletenheid van Diego privé en de publieke Maradonna.

Het Parool (geeft geen sterren)

Regisseur Asif Kapadia maakte met veel nieuw beeld een pakkende documentaire over opkomst en ondergang van Diego Maradona.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Een slim opgebouwd epos over een godenzoon.