logo
hd-img hd-img

Honeyland

Omschrijving

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

 

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Naast 8 internationale awards, bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival.

 

Genomineerd voor 2 Oscars.


Regie Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Cast Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam
Genre Documentaire
Land Macedonia
Release 9 jan 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 87 minuten
Gesproken taal Turks
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 09 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★★ (5 sterren)

Honeyland is een wonder van een film over de omgang met de natuur en met elkaar. Een verhaal om stevig in je hart te sluiten.

Het Parool (geeft geen sterren)

Wonderschone documentaire.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Verbluffend fraai, een bezienswaardigheid. Een prachtig gefilmd volkssprookje.