logo
hd-img hd-img

Hope

Omschrijving

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

 

De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film Limbo, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met Hope, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won Hope daar het Europa Cinemas Label.


Regie Maria Sødahl
Cast Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig
Genre Drama
Land Norway
Release 29 okt 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 126 minuten
Gesproken taal Noors,Zweeds
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 29 okt 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

Nuchter verteld, met fenomenale acteurs in de hoofdrol.

de Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Onsentimentele dramafilm over een langlopende liefde waarin het noodlot toeslaat, met prachtige, rake hoofdrollen.

VPRO Cinema ★★★ (3 sterren)

Regisseur Sødahl gebruikte haar eigen ervaringen als basis voor deze film, die een verrassend onsentimentele toon aanslaat. Er gebeurt veel, maar dat wordt met vaart en aandacht verteld.

Het Parool (geeft geen sterren)

In Hope maakt Maria Sødahl (54) genadeloos eerlijke fictie van haar eigen ervaring met een hersentumor. Wars van melodrama laat ze zien wat die diagnose met een gezin doet.