logo
hd-img hd-img

Hors normes

Omschrijving

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Vincent Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Reda Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. Hors normes is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.


Regie Olivier Nakache & Éric Toledano
Cast Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri, Hélène Vincent
Genre Geen
Land France
Release 12 dec 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 114 minuten
Gesproken taal Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 12 dec 2019. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Een krachtige aanklacht tegen de manier waarop de samenleving met een groep van haar moeilijkste bewoners omgaat. Een van Vincent Cassels beste rollen in lange tijd.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

De ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk, en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.

NRc ★★★ (3 sterren)

Betrokken film over een zwaar en ernstig onderwerp. Benjamin Lesieur heeft een glansrol als Joseph.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

Slim en goed geacteerd feelgoodverhaal, gesitueerd in het afvoerputje van de geestelijke gezondheidszorg.