logo
hd-img hd-img

La Belle Époque

Omschrijving

Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven opnieuw te beleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder…


RegieNicolas Bedos
CastDaniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant
GenreKomedie
LandFrance
Release2 jan 2020
Productiejaar2020
Speelduur115 minuten
Gesproken taalFrans
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 02 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Wat de film uittilt boven een aardig idee, behalve het nooit minder dan uitstekende acteren van Ardant en Auteuil, is de manier waarop heden en verleden én realiteit en enscenering slim in elkaar overlopen.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Lang niet zo voorspelbaar als je misschien zou denken.

NRC ★★★ (3 sterren)

La belle époque van de Zwitserse regisseur Nicolas Bedos (1980) is een ingenieus spiegelpaleis dat doet denken aan andere ambitieuze film-in-en-over-filmconstructies zoals Peter Weirs The Truman Show.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

La belle époque lijkt soms satire op de nostalgie-industrie, maar blijkt uiteindelijk – en ook dat mag er zijn – vooral een licht verteerbare romantische komedie.