logo
hd-img hd-img

Matthias et Maxime

Omschrijving

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.


Regie Xavier Dolan
Cast Gabriel D'Almeida-Freitas, Xavier Dolan, Micheline Bernard, Anne Dorval, Samuel Gauthier, Antoine Pilon, Pier-Luc Funk, Adib Alkhalidey
Genre Drama
Land Canada
Release 25 jun 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 119 minuten
Gesproken taal Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 25 jun 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Matthias et Maxime zit vol energie en levenslust.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Matthias et Maxime kijkt als een weemoedig afscheid van een gedeelde jeugd.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

’Matthias et Maxime’ gaat over de schitterende schoonheid van één kus en hoe scheppend en vernietigend de naschokken daarvan kunnen zijn.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Xavier Dolan onderzoekt in zijn achtste film ‘Matthias et Maxime’ opnieuw een emotioneel geladen mijnenveld. Een heel talige film vol hectische beelden.