logo
hd-img hd-img

Out Stealing Horses

Omschrijving

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waarin hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

 

Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.


RegieHans Petter Moland
CastStellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann
GenreDrama
Release9 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur122 minuten
Kijkwijzer

  Deze film wordt verwacht op 09 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

  Recensies

  De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

  Regisseur Hans Petter Moland toont vol overtuiging hoe je soms niet de hoofdrolspeler in je eigen leven bent. Out Stealing Horses stelt indringende vragen over maakbaarheid, pijn en schuld.

  NRC ★★★ (3 sterren)

  Een ambitieuze film. Beelden nemen de plaats in van woorden. Om deze mannen te leren kennen hoef je alleen maar naar de landschappen om hen heen te kijken.

  VPRO Cinema ★★★ (3 sterren)

  Poëtisch en gevoelig verteld. Wat vooral beklijft zijn de prachtige natuurbeelden en de door en door melancholieke sfeer. Zilveren Beer voor beste cinematografie in Berlijn.