logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: Portrait de la jeune fille en feu

Omschrijving

Op een afgelegen eiland bij Bretagne, aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse wil zich verzetten tegen het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

 

Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde, van regisseur Céline Sciamma (o.a. Tomboy, Girlhood).

 

Genomineerd voor 1 Golden Globe en 1 BAFTA.


Regie Céline Sciamma
Cast Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant, Luàna Bajrami
Genre Drama
Land France
Release 3 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 119 minuten
Gesproken taal Frans
Ondertitelde taal Engels
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 03 aug 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★★ (5 sterren)

Als er ooit een canon met de belangrijkste films over de liefde wordt samengesteld, dan mag deze daar zo in. Grandioos.

De Volkskrant ★★★★★ (5 sterren)

Een overrompelende ode aan een grote liefde die slechts van korte duur is. Sciamma doorbreekt de status quo met schilderachtige taferelen die gewoonlijk ongezien blijven.

Het Parool (geeft geen sterren)

Een meesterwerk over kijken en begeerte. De hartverscheurende liefdesgeschiedenis uit de 18e eeuw wordt zo een verhaal dat van jezelf had kunnen zijn.

Algemeen Dagblad ★★★★★ (5 sterren)

Sciamma spaart het hart van de kijker niet als zij haar film over de onmogelijke liefde tussen twee vrouwen een mooi, memorabel en muzikaal einde geeft.

VPRO Cinema ★★★★★ (5 sterren)

Hartverscheurend en toch ingehouden portret van een ontluikende lesbische liefde. Winnaar van het beste scenario en de Queer Palm op Cannes 2019.