logo
hd-img hd-img

Rifkin’s Festival

Omschrijving

Wanneer filmliefhebber Mort Rifki zijn echtgenote, publiciteitsagent Sue, vergezelt naar het San Sebastian Film Festival in Spanje vermoedt hij dat haar fascinatie met haar jonge cliënt, filmregisseur Philippe, misschien wel iets verder gaat dan alleen die van werk. Terwijl Philippe’s film overladen wordt met overdadige lof, vindt Mort deze maar banaal en dwalen zijn gedachten af naar de filmklassiekers waar hij ooit les over gaf. Mort’s constante afkeuring van Philippe, iemand die belangrijk is voor Sue als client maar ook als persoon die ze erg bewondert, zet hun toch al kwetsbare huwelijk onder druk. Mort vrolijkt wat op wanneer hij dokter Jo Rojas ontmoet, een gelijkgestemde ziel die lijdt onder haar huwelijk met de uitbundige schilder Paco.

 

Met absurdistische humor vermengt Woody Allen’s Rifkin’s Festival onwerkelijke situaties met verhalen over liefde, hartenzeer en brengt hiermee een liefdevol eerbetoon aan de altijd transformerende kracht van film.


Regie Woody Allen
Cast Elena Anaya, Louis Garrel, Gina Gershon, Sergi López, Wallace Shawn, Christoph Waltz
Genre Komedie
Land United States (US)
Release 3 dec 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 92 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 03 dec 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★ (3 sterren)

Een lofzang op de Europese cinema.

Trouw ★★★ (3 sterren)

Wie Woody Allens films trouw volgt, moet Rifkin’s Festival zeker gaan zien, want al die films achter elkaar zijn een reflectie van Allens leven. En dat maakt deze film de moeite waard.

de Volkskrant ★★★ (3 sterren)

De regisseur schroeft op bekende wijze een verhaal in elkaar: romantische verwikkelingen, existentiële bespiegelingen en grappen wisselen elkaar af.

Het Parool (geeft geen sterren)

Rifkin’s Festival wordt gekenmerkt door een typische Woodiaanse vernuftigheid.