logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: The Peanut Butter Falcon

Omschrijving

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Hij besluit stiekem weg te lopen uit het verpleegtehuis waar hij woont om deze droom waar te maken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die zelf om hele andere redenen ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten gaan ze samen op avontuur. Ze overtuigen zelfs de vriendelijke Eleanor (Dakota Johnson) van het verpleegtehuis om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

 

The Peanut Butter Falcon beleefde haar wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’.


Regie Tyler Nilson, Michael Schwartz
Cast Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen
Genre Drama
Land United States (US)
Release 17 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 93 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 17 aug 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Als je naar een alternatieve kerstfilm zoekt, ben je bij ‘The Peanut Butter Falcon’ aan het juiste adres.

NRC ★★★★ (4 sterren)

The Peanut Butter Falcon is een op fraaie locaties opgenomen prettige feelgoodfilm die overduidelijk knipoogt naar The Adventures of Huckleberry Finn van Mark Twain.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

Debuterende filmmakers Tyler Nilson en Michael Schwartz geven dit innemende drama een onverwachte diepgang mee, waarbij de beide hoofdrolspelers de kijker telkens weten te verrassen.