logo
hd-img hd-img

The Personal History of David Copperfield

Omschrijving

De jonge David Copperfield (Dev Patel) belandt van het ene avontuur in het andere, nadat hij als kind door zijn stiefvader uit huis is gezet. Hij ontmoet de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland, zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton) en haar levensgezel Mr Dick (Hugh Laurie). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

 

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.


Regie Armando Iannucci
Cast Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton
Genre Komedie
Release 17 sep 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 116 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 17 sep 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Zelden zo’n vrije en ruimhartige verfilming gezien van een literaire klassieker.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Het beroemde, meest persoonlijke verhaal van Charles Dickens wordt door regisseur Iannucci in een fris, modern en absurdistisch jasje gehesen. Waarbij de brede humor van Dickens ideaal blijkt voor Iannucci’s eigen scherpe, satirische kijk op de samenleving.

NRC ★★★ (3 sterren)

De film is een experiment in ‘color blind casting’. Dat wil zeggen: Iannucci koos de acteurs die hij het meest geschikt achtte voor hun rollen ongeacht etnische afkomst of huidskleur.

de Volkskrant ★★★ (3 sterren)

Een fascinerende aanpak, die appelleert aan de selectieve wijze waarop iedereen zijn persoonlijke verhaal vormgeeft.

Parool (geeft geen sterren)

Het enorme gevoel voor taal van regisseur Armando Iannucci blijft onmiskenbaar – in zijn handen wordt Dickens’ victoriaanse taalgebruik levend en levendig. Hij wordt daarin gesteund door een uitstekend, ‘kleurenblind’ gecast acteursensemble, aangevoerd door de uiterst innemende Dev Patel in de titelrol.

De Filmkrant (geeft geen sterren)

Blaast nieuw leven in het bronmateriaal.