logo
hd-img hd-img

IDFA Extended

Het realiseren van het grootste documentaire filmfestival ter wereld ten tijde van het coronavirus, vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 19 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland. Onder de naam IDFA Extended word je verrast door een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires. Bekijk hieronder het volledige programma.


Poster for

IDFA Extended: Notturno 6 december

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Notturno (Gianfranco Rosi). Impressionistisch verslag vanuit de grensregio’s van Irak, Syrië en Libanon. In zijn kenmerkende bloedmooie stijl toont Rosi de ellende en de veerkracht van het dagelijks leven in deze door decennialange strijd en onderdrukking gegeselde regio.

Lees meer

Poster for

IDFA Extended: Songs of Repression 6 december

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Songs of Repression (Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner). De gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in een Duitse sekte in Chili spelen de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot toeristische attractie.

Lees meer