logo
hd-img hd-img

IDFA Extended

Het realiseren van het grootste documentaire filmfestival ter wereld ten tijde van het coronavirus, vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 19 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland. Onder de naam IDFA Extended word je verrast door een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires. Bekijk hieronder het volledige programma.


Poster for

IDFA Extended: Notturno 24 november, 6 december

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Notturno (Gianfranco Rosi). Impressionistisch verslag vanuit de grensregio’s van Irak, Syrië en Libanon. In zijn kenmerkende bloedmooie stijl toont Rosi de ellende en de veerkracht van het dagelijks leven in deze door decennialange strijd en onderdrukking gegeselde regio.

Lees meer

Poster for

IDFA Extended: The Mole Agent 29 november

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder The Mole Agent (Maite Alberdi). In deze mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardentehuis. Wat begint als een droogkomisch detectiveverhaal biedt gaandeweg een intieme blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

Lees meer

Poster for

IDFA Extended: Gunda 29 november

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Gunda (Viktor Kosakovskiy). Minimalistisch en meditatief monument voor zeug Gunda en haar pasgeboren biggen, met bijrollen voor extatische koeien en een éénpotige kip. De aanstekelijke zwart-witbeelden vormen een betoog dat geheel voor zichzelf spreekt.

Lees meer

Poster for

IDFA Extended: Songs of Repression 6 december

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Songs of Repression (Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner). De gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in een Duitse sekte in Chili spelen de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot toeristische attractie.

Lees meer