logo
hd-img hd-img

MoesMánia2020: David Lynch

Drie klassiekers van meester-cineast David Lynch worden teruggebracht naar het grote doek, in het teken van MoesMánia2020:

een surreëel, stadsbreed festijn in Utrecht. Als meester van de bevreemding past het werk van Lynch namelijk perfect bij dat van kunstenaar J.H. Moesman. Op het programma staan: The Elephant Man (1980), Blue Velvet (1986) en Mulholland Drive (2001).


Poster for

MoesMánia2020: The Elephant Man (1980) zondag 1 & 22 maart

John Merrick (John Hurt) wordt te kijk gezet op de kermis als de man met het olifantenhoofd, een angst inboezemend creatuur. Wanneer de jonge arts Frederick Treves (Anthony Hopkins) hem meeneemt voor medisch onderzoek, komt hij voor verrassingen te staan. Merrick is geen monster, maar een welsprekende, intelligente en gevoelige man die zich graag onderhoudt met societydames en zonder haperen citeert uit de Psalmen en Shakespeares Romeo and Juliet.

Lees meer

Poster for

MoesMánia2020: Blue Velvet (1986) zondag 8 & 29 maart

De student Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) leeft in de veronderstelling dat zijn geboortedorp in Californië volledig normaal is. Wanneer hij echter een menselijk oor in een veld nabij zijn huis vindt, en de politie geen haast maakt om de herkomst ervan te onderzoeken, gaat Jeffrey zelf op onderzoek uit. Spoedig wordt hij meegesleurd in een erotisch moordmysterie waar de getroebleerde zangeres Dorothy Vallens (Isabella Rossellini) en de drugsverslaafde sadist Frank Booth (Dennis Hopper) bij betrokken zijn.

Lees meer

Poster for

MoesMánia2020: Mulholland Drive (2001) zondag 15 maart & 5 april

Een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) arriveert in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls. Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert.

Lees meer