The Last Son (Chappaquiddick)

Omschrijving
Massachusetts, 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de ruimtereis van Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantieoord voor welgestelde Amerikanen, een van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd. Na het verlaten van een feestje ontsnapt Ted Kennedy ternauwernood aan de dood als zijn auto van een brug afzwenkt. De jonge campagnemedewerker Mary Jo Kopechne die naast hem zat heeft minder geluk en verdrinkt. Wat lijkt op een tragisch ongeluk mondt al snel uit in een meeslepend schandaal gebouwd op leugens en valse getuigenissen.


Regie John Curran
Cast Kate Mara, Jason Clarke, Ed Helms, Bruce Dern, Clancy Brown
Genre Drama
Release 21 jun 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 101 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
Alle eer gaat naar hoofdrolspeler Clarke, die van Ted Kennedy een complexe figuur weet te maken in dit waargebeurde doofpotverhaal.

the Guardian   ★★★★   (vier sterren)
Jason Clarke maakt indruk als de laatste broer van Kennedy, wiens reputatie nooit is hersteld na de dood van een jonge supporter in duistere omstandigheden. Jason Clarke speelt een sterke rol als de zwakke senator, en hij beheerst het onmiskenbare accent van Massachusetts heel goed.

de Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Een integer drama met sterke vertolking van senator Ted Kennedy door Jason Clarke. Regisseur Curran richt zich op het ongeluk en vooral op de pogingen die Kennedy en co doen om de feiten naar zijn hand te zetten. Integer, voortreffelijk geacteerd drama levert dat op, vol scènes met rake achterkamertjespolitiek en een opmerkelijk onsympathieke hoofdrol van Australiër Jason Clarke. Hij vertolkt Kennedy als een ruggegraatloze narcist, nauwelijks in staat tot ethisch handelen.


  • TheLastSon_131738043780714034_big.jpg
  • TheLastSon_131738043794669185_big.jpg
  • TheLastSon_131738043809991309_big.jpg