Omschrijving
De remake van de epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm, naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Henri Charrière.
Na een onterechte veroordeling voor moord wordt kluisrover Henri Charrière in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen en sluit daarom een deal met de rijke en eigenzinnige Louis Dega. In ruil voor bescherming, bekostigt Dega zijn ontsnappingspogingen. De wrede omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen houden Henri niet tegen. Na vele mislukte uitbraken worden Henri en Dega overgeplaatst naar het gevreesde Île du Diable; Duivelseiland. Nog nooit wist iemand van dat eiland te ontsnappen, maar zelfs na 13 jaar gevangenschap is Henri niet te stoppen. Hij moet en zal op vrije voeten komen…


Regie Michael Noer
Cast Charlie Hunnam, Rami Malek, Yorick van Wageningen
Genre Drama Actie
Land USA
Release 13 sep 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 133 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 16

Recensies

de Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
Hunnam en Malek hebben grote schoenen te vullen en dat doen ze dapper en vaardig.

NRC   ★★★   (drie sterren)
‘Papillon’ is een trouwe remake van de gelijknamige film uit 1973 over Henri ‘Papillon’ Charrière en Louis Dega, die worden veroordeeld tot een verblijf in een strafkamp in de jungle van Frans Guyana.

Filmtotaal   ★★★★   (vier sterren)
Voor de nieuwe generatie bioscoopganger is Papillon ongetwijfeld een indrukwekkende vlinder, ook al vertoont hij wat vleugelscheurtjes. Het blijft desalniettemin een schitterend beestje.


  • Papillon_st_4_jpg_sdhigh_131788908100934080_big.jpg