Becoming Astrid

Omschrijving
Biopic van de Zweedse schrijver Astrid Lindgren, de auteur van talloze kinderboeken en de bedenker van Pippi Langkous. Als jonge vrouw maakte ze een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.


Regie Pernille Fischer Christensen
Cast Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie
Genre Drama
Land Zweden
Release 29 nov 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 123 minuten
Gesproken taal Zweeds
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

de Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Becoming Astrid eindigt voor Lindgrens romandebuut in 1944. Zo voorkomen de makers dat ze met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis moeten stappen. Een gewaagde keuze die goed uitpakt, bovendien krijgt zo de vrouw achter de schrijver de aandacht die ze verdient.

FilmVandaag   ★★★★   (vier sterren)
De film is erg ontroerend, van begin tot eind, met name door het sterke acteerwerk van Alba August, die de hoofdrol met verve op zich neemt. Astrids wereld gaat leven, net zoals haar verhalen later zullen leven in de fantasie├źn van talloze kinderen. Ondanks het vele verdriet en alle tegenspoed is Becoming Astrid een hoopvol verhaal, eindigend op een positieve noot.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Astrid Lindgren wordt gered door haar fantasie. De film over de vrijgevochten Astrid Lindgren is optimistisch en specifiek.


  • BecomingAstrid_131856448377187852_big.jpg
  • BecomingAstrid_131856448379912436_big.jpg
  • BecomingAstrid_131856448383027622_big.jpg