Omschrijving
Zo lang als ze zich kan herinneren, droomt Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) er al van om ​​naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen. Haar moeder Marion (Julie Walters) heeft haar buik vol van Rose-Lynns Nashville-onzin. Als voornaamste zorgdrager voor Rose Lynn’s kinderen wil ze dat haar dochter eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor haar leven. Een hartverwarmende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waar je onmogelijk stil bij kunt blijven zitten.


RegieTom Harper
Cast Julie Walters, Jessie Buckley
Genre Drama Muziek
LandUK
Release16 mei 2019
Productiejaar2018
Speelduur101 minuten
Gesproken taalEngels
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama24junijun 17:00
didi25junijun 17:00
wowo26junijun 17:00

Recensies

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Voortreffelijke muziekfilm. Wild Rose gaat vooral over het botsen van die droom op de dagelijkse realiteit: de zorg voor haar kinderen en haar pogingen om zichzelf weer op de rails krijgen. Daar valt mooi over te zingen, in de liedjes die Rose-Lynn uitvoert.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
Verrassend, origineel, rauw, teder en grappig. Zangeres en actrice Jessie Buckley is verrukkelijk en cool in deze even gepeperde als breekbare hoofdrol.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
Niet eerder kon de Ierse actrice en zangeres Jessie Buckley haar veelzijdige talent zo fraai kwijt als in het countrydrama Wild Rose. Met ontroerende overtuiging zingt, vecht, huilt, danst en lacht ze zich richting een persoonlijke verlossing.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
Wat een fenomenale stem heeft hoofdrolspeelster Jesse Buckley. Rauw en waarachtig, zoals past bij de grauwe flats en de schijnbaar typisch Schotse uitzichtloosheid van Rose-Lynns wereld.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
Dit muzikale rags-to-riches-drama heeft een prettig rauw randje en een fantastische hoofdrolspeelster: de Ierse Jessie Buckley steelt onmiddellijk je hart, en kan nog prachtig zingen ook. Countryliefhebbers zullen sowieso in hun nopjes zijn met de soundtrack.


  • WildRose_131989241190102595_big.jpg
  • WildRose_131989241193667090_big.jpg
  • WildRose_131989241208969770_big.jpg
  • WildRose_131989241218012668_big.jpg
  • WildRose_131989241232309926_big.jpg