Omschrijving
Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen en zit je voordat je het weet ‘in het moment’ van de tocht. "Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht, die de ervaring werkelijk voelbaar maakt.


Regie Martin de Vries
Cast
Genre Documentaire
Land Nederland
Release 6 jun 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 85 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal GEEN
Kijkwijzer
  • 9 jaar

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

zaza 27 julijul 12:00

Recensies

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
In plaats van per se de essentie van het pelgrimspad te ontrafelen, lijkt Camino te willen tonen hoe het is om in zijn eentje zo’n reis te maken. Om het ritme te vinden en verliezen, om hopeloos te verdwalen, aan thuis te denken of juist in het moment te zijn.


  • Camino_132019675514089720_big.jpg
  • Camino_132019675518581517_big.jpg
  • Camino_132019675522673389_big.jpg