Online reserveren
of bel: 030 231 37 89
Omschrijving
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Cast
Dev Patel, David Wenham, Rooney Mara, Nicole Kidman,

Regie Garth Davis
Gesproken taal Engels, Hindi, Bengali
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 118 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar
Release 12 jan 2017
   
Kijkwijzer
  • Eng
  • 12

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

Filmvandaag   ★★★   (drie sterren)
Het plot klinkt sprookjesachtig, maar is waargebeurd. Hoewel de verfilming wat onevenwichtig is, is Lion sterk verteld mede dankzij de knappe eerste helft en de uitmuntende cast.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
In eerste instantie is Lion een rauw en energiek drama, daarna gaat de magie verloren. Gelukkig is er het 8-jarige natuurtalent Sunny Pawar. Het jochie is geen moment op acteren te betrappen, alsof hij het avontuur zelf meemaakt.


  • slide_still1_Lion_141216_big.jpg
  • slide_still2_Lion_141216_big.jpg
  • slide_still4_Lion_141216_big.jpg
  • slide_still5_Lion_141216_big.jpg
Terug