logo
hd-img hd-img

Nu te zien

Bekijk hieronder een overzicht van alle films die op dit moment te zien zijn in het Springhaver Theater.


Poster for

En attendant Bojangles

Camille (Virginie Efira) en Georges (Romain Duris) dansen door het leven op hun favoriete nummer Mr Bojangles. Samen met hun zoontje Gary leiden ze een onbezorgd bestaan vol fantasie, feesten en rare huisdieren in hun Parijse appartement. Voor wervelwind Camille is niks te gek en Georges volgt haar uit liefde in alle dromen en wilde plannen. Achter haar stralende verschijning schuilt ook een duistere kant die zich steeds vaker opdringt. Vader en zoon zetten alles op alles om hun wereld intact te houden. Maar als Camille op een dag te ver gaat, lukt het niet langer om de realiteit buiten de deur te houden.

Lees meer

Poster for

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw betoveren.

 

Ter ere van het twintig jarig bestaan van Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain vertoont Springhaver deze klassieker weer in het filmtheater.

Lees meer

Poster for

Un Monde

Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan. Un monde is een meeslepende film van de sociaal geëngageerde Belgische regisseur Laura Wandel over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein.

 

Un Monde is de Belgische inzending voor de Oscars. 

Lees meer

Poster for

Herself

Sandra (Clare Dunne) is met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Ze is op zoek naar een nieuw onderkomen en belandt door de schaarste op de huizenmarkt op een hotelkamer. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra daarna haar zinnen op het bouwen van een eigen huis.

Lees meer