logo
hd-img hd-img

Speciale vertoningen

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we verschillende speciale filmavonden, (voor)premières en eenmalige vertoningen in Springhaver. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het actuele aanbod van speciale vertoningen.

 

Let op: we zijn helaas tijdelijk gesloten.
Hopelijk mogen we vanaf 9 februari weer films vertonen.


Poster for

ROH De Notenkraker

Tijdelijk te zien in ons theater: een live registratie van De Notenkraker van The Royal Ballet. Het is kerstavond en Herr Drosselmeyer, de goochelaar, neemt de jonge Clara mee op een avontuur waarin de tijd stil is blijven staan. De woonkamer van het gezin verandert in een fantasievol decor en een magische reis voert hen door het Land van Sneeuw en het Koninkrijk der Snoep.

Lees meer

Poster for

The Human Voice

Tijdelijk te zien in ons theater: de korte film The Human Voice van Pedro Almodóvar, zijn eerste Engelstalige werk. Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

Lees meer

Poster for

Concerto: A Beethoven Journey

In vier jaar tijd neemt de Noorse concertpianist Leif Ove Andsnes met het Mahler Chamber Orchestra de vijf pianoconcerten van Beethoven op, gevolgd door een wereldtournee. In de documentaire Concerto: A Beethoven Journey van Phil Grabsky vertelt Andsnes vol enthousiasme en met veel kennis van zaken over de concerten – van de vitale en virtuoze jeugdwerken tot de epische, hoogst originele laatste drie.

Lees meer

Poster for

David Byrne’s American Utopia

Tijdelijk te zien in ons theater: het uitbundige Broadway-concert David Byrne’s American Utopia, met ritmische en inspirerende nummers. Byrne werkt hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeert zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld. Regisseur Spike Lee brengt het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren.

Lees meer