logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we regelmatig speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Springertjes voor de allerkleinsten in het Springhaver. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Springhaver = Timeless: Ozu

De gouden jaren van de Japanse cinema, de jaren vijftig, komen weer tot leven in de Timeless reeks: Ozu, gewijd aan de invloedrijke Japanse filmmaker Yasujiro Ozu. Alhoewel het heel wat tijd heeft gekost voor het westen echt kennis kon maken met het prachtige oeuvre van de Japanse filmmaker, zijn zijn integere, ingetogen films over het dagelijkse leven van gewone mensen van grote invloed geweest op vele filmmakers. Daarbij speelt bij Ozu in de meeste gevallen ook met de tegenstelling en het spanningsveld tussen traditie en de moderne tijd.

Lees meer

Poster for

Springertjes

Voor de allerkleinsten vertonen Louis Hartlooper en Springhaver de Springertjes en de Hartloopertjes. Geniet met het hele gezin van familiefilms voor jong en oud, vanaf alle leeftijden.

Lees meer