logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we regelmatig speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Cinemaatjes voor de allerkleinsten in het Springhaver. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Voorpremière: Le Pot-au-Feu Op zondag 3 december om 15:45

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Geïnspireerd door een roman uit 1924, verkent de film de wereld van de Franse gastronomie in 1885.

Lees meer

logo

Tuesday Preview in Springhaver (Language No Problem) Every Tuesday at 9.30PM

Watch every Tuesday a preview of one of our most anticipated upcoming movies which will later be released in LHC, Springhaver or Slachtstraat

 

The films in the Springhaver preview program in Springhaver are always spoken in English or with English subtitles.

Read more

Poster for

Language No Problem: films with English subtitles

At Springhaver you can watch the best foreign language films with English subtitles at our Language No Problem (LNP) screenings. Carefully selected must-sees for everyone.

 

 

Lees meer

Poster for

CineMaatjes

Bekijk hieronder een overzicht van kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.

 

 

Lees meer

Poster for

De Grote Springhaver Filmquiz Maandag 15 januari om 21:00

Test je filmkennis onder het genot van een biertje tijdens De Grote Springhaver Filmquiz. Op 15 januari en 18 maart organiseert Springhaver in de foyer een spektakel van een filmquiz voor zowel de echte cinefielen onder ons als liefhebbers die iets minder kaas hebben gegeten van de laatste filmtrivia. Verwacht meeslepende quizrondes waarbij u met uw team te rade moet gaan aan de hand van (onder andere) film- en geluidsfragmenten.

Lees meer

Poster for

Maand van de Europese Film Vanaf zondag 5 november

Gedurende vier weken wordt tijdens de Maand van de Europese Film een selectie van Europese films gevierd. In het Louis Hartlooper Complex vertonen we tweemaal vijf voorpremières van de genomineerden voor de Lux Audience Award.

 

Via de Lux Audience Award kun je mee beoordelen welke Europese film wordt bekroond en maak je kans op een reis naar het Europees Parlement om de Lux Audience Award Ceremonie bij te wonen.

Lees meer