logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we regelmatig speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Springertjes voor de allerkleinsten in het Springhaver. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Language No Problem at Springhaver Theatre

At Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles, at our Language No Problem (LNP) screenings. The selection for this programme is not random. We always select a film we feel is a must-see for everyone. As always films from Britain or the US will still be shown in their original language with Dutch subtitles.

Lees meer

Poster for

Nature on Tour: Sounds of the South

De liefde van de Nederlandse muzikant Ruben Hein voor de natuur en dieren in het wild heeft altijd centraal gestaan in zijn creativiteit. Maar toen hij besloot Antarctica en de sub-Antarctische wateren te bezoeken, enkele van de wildste gebieden op aarde. Deze nog ongerepte gebieden staan bekend om hun kolossale zeevogelkolonies en een overvloed aan zeeleven, monsterlijke gletsjers en ruige mooie kustlijnen, en laten bezoekers een kant van de planeet zien die maar weinigen van ons ooit hebben meegemaakt. Hoe vaak krijgen we echt de kans om ons los te maken, om te luisteren naar geluiden die natuurlijker zijn dan de geluiden die ons dagelijks omringen.


Verwacht op 19 mei 2022

Lees meer

Poster for

Nature on Tour: Nederland Onder Water

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur. In deze verwonderde natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn.


Verwacht op 19 mei 2022

Lees meer

Poster for

Springertjes

Voor de allerkleinsten vertonen Louis Hartlooper en Springhaver de Springertjes en de Hartloopertjes. Geniet met het hele gezin van familiefilms voor jong en oud, vanaf alle leeftijden.

Lees meer