Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we ook evenementen en festivals in LHC. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra's toe kunnen voegen aan het programma.


Cinesneak_voor_Website.jpg

Cinesneak

Met de zondag Cinesneak voor 6 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere zondagavond om 21:30 (tenzij anders aangegeven).

Affiche_FilosofieLezing_voor_website_Kleiner.jpg

Proeverij Filosofie 10 mei & 7 juni

"Filosoof zoekt het Ware, het Goede en het Schone"

 

Het Springhaver theater biedt vanaf heden naast films, eten en drinken nu ook iets nieuws aan op de menukaart: filosofie. De filmkunst probeert op een soms symbolische, soms schokkende, soms vertederende dan weer komische manier, een beeld te schetsen van de wereld, van onszelf en vooral ook hoe we met elkaar en de wereld omgaan. Filosofie doet dat ook! Alleen, de filosofie doet dat niet symbolisch, maar juist meer rationeel, wetenschappelijk, of... filosofisch.

 

Wat is dat dan precies, filosofisch, en filosofie?

Lees meer

fotofzf.png

Film Zomer Festival juli & augustus

Ook dit jaar brengen we in juli en augustus de tien best bezochte films van LHC en Springhaver van het afgelopen filmjaar terug naar het grote doek met het jaarlijkse Film Zomer Festival. Als je een of meer van de topfilms hebt moeten missen dan heb je tijdens dit festival de kans om het in te halen. Dit jaar gaan we het nog feestelijker aanpakken, met zomerse drankjes en een speciale openluchtvoorstelling. Bovendien krijgt het publiek een beetje inspraak in de programmering. Hierover volgt de komende maanden meer informatie via onze website en social media kanalen.

Lees meer