Verwacht

Bekijk hier een overzicht van de films die de komende maanden worden verwacht in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver.


DirtyGod_131983300704188135_big.jpg

Dirty God

Engelstalig drama van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Verwacht op 25 apr 2019

Lees meer


Lejeu_131983366433748642_big.jpg

Le Jeu

Een groep vrienden komt samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond verandert al snel in een discussie als de betrouwbaarheid van de aanwezige koppels in twijfel wordt getrokken. Om te bewijzen dat ze niks te verbergen hebben wagen ze zich aan een ‘spel’ waarbij iedereen zijn telefoon in het midden van de tafel moet leggen en alles wat binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten– hardop moet worden voorgelezen. Niet alles blijkt even onschuldig en de spanning stijgt. Voor ze het weten leren ze een kant van elkaar kennen die ze nooit eerder hebben gezien. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

Verwacht op 25 apr 2019

Lees meer


DraggedAcrossConcrete_131989226894389702_big.jpg

Dragged Across Concrete

Misdaadthriller geschreven en geregisseerd door S. Craig Zahler (Cell Block 99, Bone Tomahawk) Brett (Mel Gibson) en Anthony (Vince Vaughn) zijn een doorgewinterd politieduo. Bij arrestaties gaan de twee doorgaans niet bepaald zachtzinnig te werk. Het heeft grote gevolgen als dit op een dag wordt gefilmd en op internet wordt geplaatst. Beiden worden per direct geschorst en komen zonder inkomsten thuis te zitten. Wegens geldgebrek besluiten ze vervolgens samen het criminele pad op te gaan. Dit gaat hen in eerste instantie makkelijk af en ze staan hun mannetje maar gaandeweg ontstaan er nieuwe problemen en wordt de sfeer steeds grimmiger...

Verwacht op 2 mei 2019

Lees meer


HotelMumbai_ps_1_jpg_sdhigh_C2A92019WWEntertainment_131998856409189920_big.jpg

Hotel Mumbai

Het beklemmende en waargebeurde verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel. November 2008, een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval  op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven als blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Oscargenomineerde acteur Dev Patel (Slumdog Millionair & Lion), Anupam Kher (Silver Linings Playbook), Armie Hammer (Call Me By Your Name) en Nazanin Boniadi (Homeland).

Verwacht op 2 mei 2019

Lees meer


ClaireDarling_132002356413496529_big.jpg

Claire Darling

Op een mooie zomerdag besluit Claire haar complete inboedel te verkopen en heeft daarom al haar spullen in de voortuin uitgestald. Als een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire's herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug. Ondertussen wordt Marie door een vriendin van vroeger gewaarschuwd dat haar moeder bezig is al hun bezittingen te verkopen. Hoewel moeder en dochter eigenlijk geen contact meer met elkaar hebben, komt ze terug om de verkoop te stoppen en de reden voor haar moeders impulsieve beslissing te achterhalen.

Verwacht op 2 mei 2019

Lees meer


Shadow_131989246516489382_big.jpg

Shadow

De Koning van Pei en zijn volk leven in ballingschap nadat ze zijn verdreven uit de stad Jing. De Koning kan het verlies van de stad maar moeilijk verkroppen en richt zijn woede op de belangrijkste generaal. Wat hij niet weet is dat de generaal in het geheim aan een plan werkt om de stad te heroveren met behulp van een dubbelganger - een “shadow”. De machtsstrijd loopt steeds verder op en eindigt in een bloedstollende climax… Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) brengt met zijn meesterwerk Shadow een bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken. Met zijn diepe zwart-wittinten is de film duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt en een nieuw hoogtepunt uit het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester.

Verwacht op 9 mei 2019

Lees meer


RedJoan_132001373409580058_big.jpg

Red Joan

In een pittoresk dorpje in Engeland geniet Joan Stanley (Oscarwinnaar, Dame Judi Dench) in alle rust van haar pensioen. Haar vredige leven wordt echter ruw verstoord wanneer ze plotseling wordt opgepakt door MI5. Joan blijkt namelijk een ongelooflijk verleden verborgen te houden; ze was jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB. In flashbacks is te zien hoe de jonge Joan (Sophie Cookson), een stille natuurkundestudent aan de universiteit van Cambridge, intens verliefd wordt op de verleidelijk aantrekkelijke Russische saboteur Leo. Door hem begint ze de problemen die in de wereld spelen onder ogen te zien. Hierdoor komt ze voor onmogelijke keuzes te staan: zou ze haar land en dierbaren verraden als ze hen daarmee zou kunnen redden? Welke prijs zou ze bereid zijn om te betalen voor vrede? Geïnspireerd op het bijzondere waargebeurde verhaal van het offer van een vrouw, in het licht van buitengewone omstandigheden.

Verwacht op 9 mei 2019

Lees meer


Coureur_132002358827031420_big.jpg

Coureur

De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix' frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie.

Verwacht op 9 mei 2019

Lees meer


LesInvisibles_132002360342763998_big.jpg

Les Invisibles

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij. Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Regisseur Louis-Julien Petit (La loi du marché) werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

Verwacht op 9 mei 2019

Lees meer


WildRose_131989241183823468_big.jpg

Wild Rose

Zo lang als ze zich kan herinneren, droomt Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) er al van om ​​naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen. Haar moeder Marion (Julie Walters) heeft haar buik vol van Rose-Lynns Nashville-onzin. Als voornaamste zorgdrager voor Rose Lynn’s kinderen wil ze dat haar dochter eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor haar leven. Een hartverwarmende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waar je onmogelijk stil bij kunt blijven zitten.

Verwacht op 16 mei 2019

Lees meer


ThreeIdenticalStrangers_132002361899599528_big.jpg

Three Identical Strangers

Tim Wardle's veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers is het meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke waargebeurde verhaal ooit verteld. Drie vreemden worden herenigd door een bizar toeval. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drielingen, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Hun adembenemende, feelgood-verhaal wordt onmiddellijk een wereldwijde sensatie die roem en faam met zich meebrengt. Ze gaan van talkshow naar talkshow, ze worden overal voor uitgenodigd en de broers starten hun gezamenlijk restaurant in New York. Achter deze sprookjesreünie zit echter ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt - een geheim dat meer mensen treft. Three Identical Strangersis de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018. In de VS werd de documentaire een instant box office succes.Three Identical Strangers is een film die bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

Verwacht op 16 mei 2019

Lees meer


ChristoWalkingonWater_132002363915878938_big.jpg

Christo: Walking on Water

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Verwacht op 23 mei 2019

Lees meer


Rocketman_132001376352412077_big.jpg

Rocketman

Een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal van de legendarische artiest Elton John (Taron Egerton), in het begin van zijn muziekcarrière. De film volgt de reis van een small-town boy die uitgroeit tot een van de meest iconische popsterren ooit. In 1972 is Elton volop bezig met de voorbereidingen voor de release van zijn album ‘Honky Chateau’, inclusief de iconische single ‘Rocket Man’. Dit album betekent zijn grote doorbraak en Elton verovert een plek in de spotlights. Ondertussen worstelt hij echter ook met een depressie, een drugsverslaving en de acceptatie van zijn seksuele geaardheid. In de film passeren de meest geliefde nummers van Elton John de revue. De cast bestaat verder o.a. uit: Jamie Bell als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden als voormalig manager John Reid, en Bryce Dallas Howard als moeder Sheila Farebrother.

Verwacht op 30 mei 2019

Lees meer


TheWildPearTree_132002365471435334_big.jpg

The Wild Pear Tree

Sinan droomt er al jaren van om schrijver te worden en keert na zijn studie terug naar zijn geboortedorp in Anatolië om zijn eerste werk te laten publiceren. Hij doet zijn uiterste best om de publicatie voor elkaar te krijgen, maar de schulden van zijn vader gooien onverwacht roet in het eten.

Verwacht op 30 mei 2019

Lees meer