Verwacht

Bekijk hier een overzicht van de films die de komende maanden worden verwacht in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver.


Portraitdelajeunefilleenfeu_132134621971467336_big.jpg

Portrait de la jeune fille en feu

De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Verwacht op 17 okt 2019

Lees meer


AnUnexpectedLove_132145881014719701_big.jpg

An Unexpected Love

Marcos (53), professor in de literatuur en Ana (50), psychologe zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven. Ze zijn tevreden en gelukkig met hun carrières. Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Ze zijn een solide en redelijk gelukkig stel. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Wat in eerste instantie, met name voor Ana, een leeg-nest-syndroom lijkt te zijn, maakt al snel plaats voor een diepe existentiële crisis. Het huwelijk begint leeg en sleets aan te voelen. Marcos en Ana beginnen zich zelfs af te vragen of ze nog wel verliefd zijn op elkaar. Ze voelen zich allebei jong en nieuwsgierig genoeg om naar iets nieuws te zoeken, het onbekende onder ogen te zien. Daarom besluiten ze uit elkaar te gaan. Als pas gescheiden mensen doorlopen ze de verschillende stadia van het single leven. Uiteindelijk beseffen ze wat ze hebben verloren en weten dat weer te waarderen.

Verwacht op 17 okt 2019

Lees meer


LightOfMyLife_ps_1_jpg_sdlow_132145877179231545_big.jpg

Light Of My Life

Als een dodelijke pandemie de wereld drastisch heeft veranderd, besluit een vader (Casey Affleck) met zijn dochter Rag (Anna Pniowsky) te vluchten naar de bossen. Terwijl hij haar probeert te beschermen tegen de gevaren in deze nieuwe wereld, komt hun relatie heftig onder druk te staan. Een survival thriller van Oscarwinnaar Casey Affleck, die niet alleen acteert maar ook schrijft en regisseert.

Verwacht op 24 okt 2019

Lees meer


OfficialSecrets_ps_1_jpg_sdlow_132113742040649971_big.jpg

Official Secrets

Het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley); een klokkenluider van de Britse geheime dienst. Tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003 lekt Gun vertrouwelijke NSA-documenten waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt onthuld. Met een groot eigen risico publiceert journalist Martin Bright (Matt Smith) het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalt. Gun wordt door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Ze weigert echter te buigen en blijft bij haar standpunt, ook al wordt haar leven en dat van haar geliefde hiermee in gevaar gebracht. Een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeert om de levens van duizenden te redden.

Verwacht op 24 okt 2019

Lees meer


DeLiefhebbers_132134690838655066_big.jpg

De Liefhebbers

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

Verwacht op 24 okt 2019

Lees meer


LimitedReleaseMystifyMichaelHutchence_132145803722424799_big.jpg

Limited Release: Mystify - Michael Hutchence

Never Tear Us Apart, Suicide Blond en Original Sin zijn maar enkele van de INXS hits, die voor een complete generatie muziekliefhebbers onderdeel van het collectieve geheugen zijn. De internationaal gerenommeerde frontman en songwriter Michael Hutchence was echter de laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Met Mystify bezorgt filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel met een krachtig en intiem portret van deze charismatische artiest.

Verwacht op 24 okt 2019

Lees meer


AmazingGrace_132113743945610869_big.jpg

Amazing Grace

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.

Verwacht op 31 okt 2019

Lees meer


TheKillTeam_132145014426653188_big.jpg

The Kill Team

Andrew Briggman (Nat Wolff) is een jonge soldaat die tijdens de Amerikaanse invasie van Afghanistan zijn intrede maakt in een peloton dat wordt geleid door de sadistische leider sergeant Deeks (Alexander Skarsgård). Wanneer Andrew getuige is van moord op onschuldige burgers door soldaten uit zijn peloton, komt hij voor een groot moreel dilemma te staan. Hij overweegt melding te maken van deze gebeurtenissen - maar het zwaarbewapende, steeds gewelddadiger peloton wordt achterdochtig en Andrew begint te vrezen dat hij het volgende doelwit wordt. The Kill Team is een urgent en explosief van één van de donkerste incidenten in de geschiedenis van het Amerikaanse leger, geschreven en geregisseerd door Dan Krauss en gebaseerd op de gebeurtenissen waarop zijn gelijknamige, prijswinnende documentaire van 2013 is geïnspireerd.

Verwacht op 31 okt 2019

Lees meer


BladeRunner_Online_2000x2841_3klein_132144903624837351_big.jpg

Limited Release: Blade Runner (The Final Cut)

LOS ANGELES, NOVEMBER 2019 - Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in de bioscoop. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner (The Final Cut) een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

Verwacht op 1 nov 2019

Lees meer


TheGangstertheCoptheDevil_132121590215234963_big.jpg

Limited Release: The Gangster, the Cop, the Devil

De baas van de gevreesde Zeus-gang Jang Dong-su (MA Dong-seok) wordt met ernstige verwondingen achtergelaten wanneer hij vanuit het niets aangevallen wordt. Hij blijft ternauwernood in leven, maar zijn reputatie is voor altijd beschadigd. Er rest hem nog maar één doel: zijn aanvaller vinden en hem voorgoed uitschakelen. Tegelijkertijd is detective Jung Tae-seok (KIM Moo-yul) naar dezelfde mysterieuze persoon op zoek, omdat hij vermoedt dat Jang’s aanvaller een beruchte seriemoordenaar is. Samen beginnen ze de jacht naar deze genadeloze moordenaar, die alleen bekend staat als “K”. Deze film is vanaf 7 november voor een week te zien in het LHC.

Verwacht op 7 nov 2019

Lees meer


Beats_132134624829934426_big.jpg

Beats

1994, Verenigd Koninkrijk. Johnno en Spanner zijn hun leven lang al beste vrienden, maar op de drempel van volwassenheid lijken beide levens opeens een andere richting in te slaan. In hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer en gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip om nooit meer te vergeten. Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack.

Verwacht op 7 nov 2019

Lees meer


IRISHMAN_Vertical_RGB_Netherlands_NL_132150844422169116_big.jpg

The Irishman

Frank Sheeran (Robert De Niro) is jarenlang actief geweest als huurmoordenaar binnen de georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika. Inmiddels is hij een oude man die reflecteert op de gebeurtenissen die zijn carrière hebben gedefinieerd. Hij herinnert zich vooral de rol die hij speelde bij de verdwijning van zijn goede vriend Jimmy Hoffa in 1975, en zijn betrokkenheid bij de Bufalino misdaadfamilie. Let op: voor deze film wordt € 1 lange film toeslag gerekend.

Verwacht op 14 nov 2019

Lees meer


MARRIAGE_STORY_Vertical_Charlie_TEASER_RGB_Netherlands_NL_132150822816192692_big.jpg

Marriage Story

Charlie (Adam Driver) is een toneelschrijver die in New York wil blijven wonen. Nicole (Scarlett Johansson) is een acteur die een felbegeerde televisierol heeft gekregen waarvoor ze naar Los Angeles moet verhuizen. Dit geografische geschil test de reeds gespannen relatie van het echtpaar. Onder het gewicht van toenemende wrok en uiteenlopende behoeften, brokkelt de ooit benijdenswaardige connectie tussen Charlie en Nicole langzaam af. Ze raken verwikkeld in een slopende scheiding die hen tot het uiterste drijft.

Verwacht op 28 nov 2019

Lees meer


THE_TWO_POPES_Vertical_Teaser_RGB_Netherlands_NL_132150877026895660_big.jpg

The Two Popes

Gefrustreerd door de richting die de kerk inslaat, vraagt de liberale kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming aan de conservatieve paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. De paus, die wordt geteisterd door schandaal en zelftwijfel, besluit echter om zijn grootste criticus en beoogde opvolger uit te nodigen in Rome. Hij onthult aan hem een geheim dat de fundamenten van de katholieke kerk zou doen schudden. Achter de Vaticaanse muren proberen de twee zeer verschillende mannen om tot overeenstemming te komen en zo een nieuw pad voor de katholieke kerk te vinden. Dit betekent een strijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving.

Verwacht op 12 dec 2019

Lees meer