logo
hd-img hd-img

We ♡ Springhaver #2

“Je mag hier zijn wie je bent.”

 

Springhaver is een soort tijdcapsule waar het altijd fijn is. Je mag hier zijn wie je bent. Dat is het mooie aan deze plek. Ik ben hier ontelbare keren geweest, de laatste jaren onder andere met een vriendengroep die is ontstaan vanuit werk. We noemen onszelf de SHBB, de Springhaver Bier & Bitterballenclub. We kwamen hier los van elkaar al regelmatig en zo werd Spring vanzelfsprekend een tweede huiskamer.

 

Vier jaar geleden zat ik met een date buiten op het terras. We hadden al eens afgesproken en dat was verrassend leuk. Er waren dus hoge verwachtingen. Ik ging snel naar binnen om biertjes te halen en zag opeens mijn SHBB-vrienden tegenover de bar zitten. Ik was wat verbaasd, vroeg me heel eventjes af waarom ze zonder mij hadden afgesproken, maar stond er verder niet bij stil. Ik was natuurlijk helemaal op mijn date gefocust.

 

Een week of twee later, op mijn veertigste verjaardag, namen mijn vrienden het woord en gingen ze op vier stoelen zitten. Ze hadden blijkbaar in Springhaver als verrassing een dans ingestudeerd op The First Time I Ever Saw Your Face van Roberta Flack. Er ontstond zo’n bijzondere sfeer, iedereen was muisstil en omdat ze in het midden zaten, kon iedereen op het feest de bewegingen nadoen. Ik vond het echt een uitzonderlijk cadeau, het schiep voor mij zo’n gevoel van verbinding. Van vriendschap. Ik was diep geraakt en heb nog zeker nog drie weken lopen stuiteren van hoe leuk het was.