logo
hd-img hd-img

Route

Werkzaamheden op de springweg

Vanwege werkzaamheden op de kruising Haverstraat-Springweg is Springhaver van januari t/m mei alleen vanuit de richting Mariaplaats te bereiken. Wij adviseren u om uw bezoek van te voren te plannen.

KLIK HIER voor meer informatie over de werkzaamheden.

 

Wandelen

Vanaf station Utrecht Centraal loopt u richting winkelcentrum ‘Hoog Catharijne’ en neemt u de eerste uitgang aan uw rechterhand, die uitkomt op het Moreelsepark. U loopt richting Mariaplaats en ziet het conservatorium aan uw rechterhand. Deze weg (de Springweg) vervolgt u rechtdoor. Op nummer 50 is het Springhaver Theater gevestigd, dat zich aan uw linkerhand bevindt.

 

Om naar het Louis Hartlooper Complex te geraken, neemt u vanuit Springhaver de eerste straat links (de Haverstraat). U gaat de brug over en meteen rechtsaf de Oudegracht op. Deze blijft u volgen; na ongeveer 600 meter gaat de straat over in de Twijnstraat. Na 150 meter heeft u het Ledig Erf bereikt, waarop het Louis Hartlooper Complex zich bevindt.

 

Met de auto

Vanuit Amsterdam: op de A2 afslag 7 Oog in Al. Volg de borden Centrum/Station. Onder het spoorviaduct door, naar rechts, volg de Catharijnesingel onder Hoog Catharijne door. Houd links aan en volg het bord P Springweg: bij de stoplichten linksaf en daarna meteen rechts. Via de Mariaplaats komt u op de Springweg. De eerste zijstraat links leidt naar de garage.

 

Vanuit Hilversum/Amersfoort: op de A27/A28 afslag Rijnsweerd, bij stoplichten links. Volg de borden Centrum en Station. Stoplichten rechts, rechtdoor tot T-splitsing: linksaf. Bij 4e stoplichten rechts: Catharijnesingel, na 3e stoplicht rechts aanhouden, volg P-Springweg. Bij de stoplichten rechts. Via de Mariaplaats…. (zie boven)

 

Vanuit Breda/ ‘s-Hertogenbosch: via A27 afslag 17 Kanaleneiland. Volg de Europalaan, bij 2e verkeersplein rechtsaf. Volg Balijelaan en Vondellaan, na een haakse bocht (naar rechts) gaat u bij de stoplichten links en onder het spoorviaduct door. Volgende stoplichten links: u bent nu op de Catharijnesingel. Na de 4e stoplichten houdt u rechts aan: volg de P-Springweg (bij het tweede stoplicht rechts). Via de Mariaplaats … (zie boven).

 

Parkeren

 

Parkeergarage Springweg/Strosteeg

Wegens het parkeerprobleem in Utrecht raden wij u aan uw auto buiten de binnenstad te parkeren. Een alternatief is een plek te vinden in Parkeergarage Springweg/Strosteeg (24/7 open). U loopt vervolgens 1 min. naar het Springhaver Theater en 10 min. naar het Louis Hartlooper Complex (zie ‘wandelen’).

 

Parkeren in de buurt

(overal betaald parkeren)

 

Wanneer garage Springweg/Strosteeg vol staat kunt u altijd nog proberen in de buurt te parkeren. Dit kan eigenlijk alleen op de gok. U kunt eventueel nog proberen in een van de parkeergarages van Hoog-Catharijne te parkeren en vervolgens de wandelroute aan te houden.