logo
hd-img hd-img

Verwacht

Bekijk hieronder een overzicht van alle films die binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver Theater.


Poster for

Four Journeys

Een in Amsterdam wonende Chinese filmmaker werd in de tijd van de eenkindpolitiek als illegaal tweede kind geboren. Dat had destructieve gevolgen voor zijn ouders. Als hij hen opzoekt, stuit hij op meer dramatische familiegebeurtenissen.

Lees meer

Poster for

Herr Bachmann Und Seine Klasse

Monumentaal portret van een leraar die zijn leerlingen oneindig veel meer leert dan het standaard curriculum: het vermogen tot zelfreflectie, zelfvertrouwen en een rammelende edoch hartverwarmende vertolking van Knockin’ on Heaven’s Door.

Lees meer

Poster for

Cow

Van anonieme melkleverancier tot een wezen met persoonlijkheid. In haar cinema verité-documentaire volgt Andrea Arnold (American Honey) de koe Luma tijdens haar dagelijkse leven – een fluisterend, effectief statement tegen onze zuivelindustrie.

Lees meer

Poster for

Turn Your Body To The Sun

Indrukwekkend verhaal over een Sovjetsoldaat die krijgsgevangene werd en na WO II naar de goelag werd gestuurd. Zijn dochter kreeg nooit het hele verhaal te horen. Archiefbeeld en persoonlijke bronnen geven het verleden subtiel maar krachtig vorm.

Lees meer

Poster for

The Hand of God

The Hand of God gaat over het leven van een Italiaanse tiener, Fabietto Schisa, dat volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona. In The Hand of God liggen vreugde en tragedie dicht bij elkaar, zijn lief en leed met elkaar verweven en krijgen we een bijzondere inkijk in Fabietto’s toekomst. Sorrentino keert terug naar zijn geboorteplaats om zijn meest persoonlijke verhaal tot nu toe te vertellen: over het lot, familie, sport, film, liefde en verlies en hoe alles met elkaar verbonden is.

 

The Hand of God is een film van Academy Award-winnaar Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Il Divo, The Great Beauty, The Young Pope)


Verwacht op 02 dec 2021

Lees meer

Poster for

West Side Story

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).


Verwacht op 09 dec 2021

Lees meer

Poster for

The Lost Daughter

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relaie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien. Regiedebuut van Maggie Gyllenhaal.


Verwacht op 16 dec 2021

Lees meer

Poster for

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001) Jean-Pierre Jeunet

Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw betoveren.

 

Ter ere van het twintig jarig bestaan van Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain vertonen Louis Hartlooper & Springhaver deze klassieker weer in het filmtheater.

Lees meer

Poster for

Sátántangó

Béla Tarrs zeven-en-een-half uur durende magnum opus Sátántangó volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme. De werknemers van de voormalige collectieve boerderij zijn radeloos na de val van het communisme; zekerheden zijn verdwenen, wat rest is de dorpskroeg, roddel en het angstaanjagende vermoeden dat de doden zullen herrijzen. De heruitbreng door Eye Filmmuseum van Sátántangó (4K-restauratie) is niet alleen een eerbetoon aan een klassieker van de Oost-Europese film, maar ook de kans om kennis te maken met een uitzonderlijk begaafde verhalenverteller-in-beelden.


Verwacht op 23 dec 2021

Lees meer

Poster for

Als de kraanvogels overvliegen T.B.A.

Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog: een jong stel wordt gescheiden als de Duitsers de Sovjet-Unie binnenvallen. Hij neemt dienst en vertrekt naar het front, maar wat betekent de oorlog voor de thuisblijvers? Individuele emoties staan centraal in deze klassieker over een tragische liefdesrelatie tijdens de Tweede Wereldoorlog wat uniek is binnen de Sovjet-cinema. Het werd, mede dankzij de superieure fotografie van cameraman Sergej Oeroesevski in het brede formaat Sovscope, een klassieker.

 

Winnaar van de Gouden Palm in Cannes 1958 en digitaal gerestaureerd. 


Verwacht op 02 dec 2021

Lees meer