logo
hd-img hd-img

Verwacht

Bekijk hieronder een overzicht van alle films die binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat.


Poster for

Bigger Than Us

Wereldwijd verzetten jongeren zich tegen ongelijkheid, klimaatontwrichting en ander onrecht. De Indonesische Melati, succesvol activist tegen plasticvervuiling, maakt een hoopgevende reis langs moedige generatiegenoten. Wat drijft hen?


Verwacht op 02 jun 2022

Lees meer

Poster for

Crimes of the Future

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice operatief verwijdert in hun provocatieve performances. Met Crimes of the Future is de bejubelde regisseur David Cronenberg terug.


Verwacht op 02 jun 2022

Lees meer

Poster for

El Buen Patrón

In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert de charismatische fabriekseigenaar Blanco (Javier Bardem) koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.


Verwacht op 02 jun 2022

Lees meer

Poster for

Falling For Figaro

De succesvolle Millie (Danielle Macdonald) geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze laat haar vriend achter en vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley). In de pub waar ze verblijft, ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen blijkt te volgen bij Meghan. Beiden repeteren ze voor de Singer of Renown competitie, maar wat begint als rivaliteit tussen de twee verandert langzamerhand in iets moois.


Verwacht op 02 jun 2022

Lees meer

Poster for

Inexorable

Inexorable is een prachtig gestileerde, en beklemmende thriller van de hand van de Belgische regisseur Fabrice du Welz (Calvaire) waarin de levens van een succesvol schrijver en zijn gezin voorgoed veranderen door de komst van een mysterieuze jonge vrouw in hun landhuis.

 


Verwacht op 02 jun 2022

Lees meer

Poster for

Bergman Island

Een stel verblijft op het Zweedse eiland Fårö dat ooit de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman had geïnspireerd. Het koppel hoopt op die iconische plek inspiratie op te doen en scenario’s te schrijven voor hun komende films. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.


Verwacht op 09 jun 2022

Lees meer

Poster for

Délicieux

Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant. Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.


Verwacht op 09 jun 2022

Lees meer

Poster for

Nudo mixteco

Met dit indrukwekkende speelfilmdebuut onderzoekt regisseur Ángeles Cruz de impact van migratie en de moeilijkheden waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een traditionele leefgemeenschap. Een fascinerend portret van een modern landelijk Mexico dat nog steeds in het verleden leeft.

 


Verwacht op 09 jun 2022

Lees meer

Poster for

Hit the Road

Hit the Road is het fenomenale speelfilmdebuut van Panah Panahi, zoon van de gerenommeerde regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran). Een familie van vier rijdt door een prachtig desolaat Iraans landschap. Al snel is al duidelijk dat dit niet een gewoon uitstapje is maar een afscheidsreis. Met de nodige humor schetst de film een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig wil uitstellen.


Verwacht op 16 jun 2022

Lees meer